Vignerons de l'Enclave, Cotes du Rhone, Grand Millesime 2020

149.00 kr.

Vignerons de l'Enclave, Cotes du Rhone, Grand Millesime 2020

Vignerons de l'Enclave, Cotes du Rhone, Grand Millesime 2020

Vår utvärdering

Intensiv och fräsch Côtes du Rhône. Delikat i stilen med aromatiska toner. Ett utsökt Rhône-vin, perfekt för alla tillfällen.

Om produkten

Denna Côtes du Rhône är gjord av den klassiska blandningen av Grenache, Syrah och Mouvèdre, från några av de mest eftertraktade tomterna i Rhônedalen, som ligger nära Châteauneuf-du-Pape-området. Här består jorden av lera, lime och småsten, som är perfekta för att odla de tre druvsorterna. Druvorna plockas och jäser i betongkar.

Ljus rubinröd i glaset med violetta nyanser. Doften är delikat med toner av röda bär, lakrits och torkade kryddor. Smaken är frisk och komplex med toner av björnbär, blåbär, flinta, rosmarin och lakrits. En fantastisk balans av aromatiska och kryddiga toner som tillsammans skapar en fin struktur och balans med lång eftersmak och finish. Perfekt till rätter som tapas, charkuterier, grill, fläskstek, anka mm.

Serving tips

Biff på grillen
Fjäderfä
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.