Sylvain Morey, Santenay 1.Cru Grand Clos Rousseau 2019

649.00 kr.

Sylvain Morey, Santenay 1.Cru Grand Clos Rousseau 2019

Sylvain Morey, Santenay 1.Cru Grand Clos Rousseau 2019

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mild ost

Om produkten

Super ren och fräsch röd Chassagne. Doften hoppar upp i glaset med små skogsjordgubbar, rabarber och färsk basilika. Smaken är tunn och exakt med en imponerande friskhet. Vinet håller sig på rätt spår med små fina röda frukter och en helt ren och elegant eftersmak.

Ett fantastiskt fält, beläget i Santenay kommun, men nästan i förlängning av Cailleret-fältet i Chassagne-Montrachet. Sylvain Morey äger under en halv tunnland på detta fält, men gör ett förtrollande vin. Som med alla hans viner skördas det för hand och sorteras kraftigt före förföljelse och jäsning vid kontrollerad temperatur. Efter jäsning lagras vinet under ett bra år i ekfat på 350 liter. Målet är alltid att bibehålla färskhet och renhet i vinet genom att inte påverka vinet för mycket i källaren.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.