Stimson Estate Cellars Chardonnay 2020

169.00 kr.

Stimson Estate Cellars Chardonnay 2020

Stimson Estate Cellars Chardonnay 2020

Vår utvärdering

Denna fruktdrivna, fyllig Chardonnay levererar doft av mogna äpplen, melon och en antydan av karamell. Smaken är fräsch och ren och balanseras fint med en touch av ny ek. En extremt god och lättillgänglig även Chardonnay. Försök med grillad kyckling, en sommarsallad eller fisk och skaldjur.

Om produkten

Juan Muños Oca har varit med Stimson Estates sedan 2003, där han har arbetat sida vid sida med den legendariske "Sugar" Ray Einberger. År 2011 blev han befordrad till chefvinmager och var därmed ansvarig för Stimson Estate Cellars viner. Målet är att skapa goda, intensiva viner som återspeglar de utmärkta tillväxtförhållandena i Washington State och druvsort. Och då de erbjuder en förstklassig pris / kvalitet-förhållande. Denna fruktdrivna, fyllig Chardonnay levererar doft av mogna äpplen, melon och en antydan av karamell. Smaken är fräsch och ren och balanseras fint med en touch av ny ek. En extremt god och lättillgänglig även Chardonnay. Försök med grillad kyckling, en sommarsallad eller fisk och skaldjur.

Serving tips

Aperitif
Fet fisk
Ljus fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Orange viner

Fet & fyllig
Viner med en mjuk och krämig munkänsla och överdådig stil där syran är låg och friskheten sekundär. Fet, krämig, vulgär, tropisk och mogen i stilen. Servera vinerna med fisk- och fjäderfärätter med grädde/smörbaserade såser. Orange viner kommer vanligtvis från vinområden med mycket sol och värme.
Aromer Ananas, mango, banan, persikor, mandariner, gula äpplen, citroner, majs, vanilj, kokos, smör och yoghurt.
Vinområden Kalifornien, Australien, Syditalien och Spanien.
Druvor & typer Chardonnay, malvasia och viognier.