Stepp, Riesling Vom Kallstadter Saumagen 2016

199.00 kr.

Stepp, Riesling Vom Kallstadter Saumagen 2016

Stepp, Riesling Vom Kallstadter Saumagen 2016

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Grön frukt
Citrusfrukt
Stenfrukt
Tropisk frukt

Om produkten

Stepp Riesling Vom Kallstadter Saumagen är ett typexempel på saftig tysk Riesling. En rank och ren vin, med de klassiska citrustonerna tillsammans med doft av mogna äpplen och diskreta toner av den kalkhaltiga marken där vinrankorna har växt. Smaken är fyllig och saftig, och domineras av citrusfrukter som mogna citroner och grapefrukt, kombinerat med lite päron och tropisk frukt, vilket ger en lång eftersmak. Med Riesling Vom Saumagen tar Gerd Stepp ett steg upp jämfört med sin vanliga Riesling. Saumagen är en enskild vingård utanför staden Kallstadt i sydöstra Pfalz. Vingården är en blandning av kalk och sand, vilket ger perfekta förhållanden för Rieslingstockarna. Jäser långsamt under en period på två månader och lagras på jästfällningen i 4 månader. Serveras vid 8-10°C i vanliga vita vinglas och avnjuts med ostron, ångad torsk eller en god räksmörgås.

Aroma

Grön frukt
Citrusfrukt
Stenfrukt
Tropisk frukt

Facts

Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2021
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
12,50
Korkvariant:
Skruvlock
Serveringstemperatur:
8-10°C
Passar till:

Serving tips

Ljus fisk
Mild ost
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.