Stepp, Riesling Mineralstein 2022

149.00 kr.

Stepp, Riesling Mineralstein 2022

Stepp, Riesling Mineralstein 2022

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Offdry

Aroma

Citrus frugt
Tropisk frugt

Om produkten

Det är klassisk tysk Riesling. Massor av färska citrus- och gröna äpplen i aromen och en fräsch och intensiv smak, som har lite mogen fruktsötma för att balansera vinet, och som har några nästan tropiska toner, som dock aldrig kammar över - ett rent nöje att dricka. Perfekt för de tidiga vårdagarna och långa sommarkvällar runt grillen.

Servera vid 6-8 ° C i vanliga vita vinglas. Drick med lätt skaldjur eller i solskenet i trädgården.

Gerd Stepp är en företagsam man - innan han anslöt sig till sin älskade Pfalz som en heltids vinmakare var han under ett antal år den största köparen av vin i den engelska stormarknadskedjan Marks & Spencer. Han fortsätter att leverera vin till kedjan - och tills vi kan få Gerds egen Riesling igen har vi fått ha en del av detta vin i lager.

Aroma

Citrus frugt
Tropisk frugt

Facts

Sötma:
Offdry
Aciditet:
Høj
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2022
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
11,00
Korkvariant:
Skruvlock
Passar till:
Ljus fisk

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.