Stepp, Riesling 2017

149.00 kr.

Stepp, Riesling 2017

Stepp, Riesling 2017

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt
Tropisk frugt

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt
Tropisk frugt

Facts

Kropp:
Medium
Aciditet:
Høj
Årgång:
2021
Storlek:
750 ml
Korkvariant:
Skruvlock
Alkohol %:
12,50
Område:
Land:
Tyskland
Serveringstemperatur:
8-10°C
Odling:
Konventionell
Smakprofil:
Grøn
Sötma:
Tør

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Vegetariska rätter
Skaldjur

Om produkten

Vinet har en fin intensiv fruktsmak av gula persikor och passionsfrukt med en kryddig och skarp finish. Smaken är rik med en vacker balans mellan frukt och syra, vinet har en fin lång mineralfinish .

Från terrassvinmakare med kalksten och sandsten. Vinet vilar i 6 månader på sin grova fällning utan kontakt med fat eller malolaktisk jäsning. Något gyllene färg och stor örtbukett och mogen grön frukt. Har en utsökt rund och aromatisk smakprofil med perfekt fruktsyra och mineraltoner. Vacker och välgjord Riesling.

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.