Stepp, Riesling 2021

179.00 kr.

Stepp, Riesling 2021

Stepp, Riesling 2021

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt
Tropisk frugt

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt
Tropisk frugt

Facts

Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2021
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
12,50
Korkvariant:
Skruvlock
Serveringstemperatur:
8-10°C

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Vegetariska rätter
Skaldjur

Om produkten

Vinet har en fin intensiv fruktsmak av gula persikor och passionsfrukt med en kryddig och skarp finish. Smaken är rik med en vacker balans mellan frukt och syra, vinet har en fin lång mineralfinish .

Från terrassvinmakare med kalksten och sandsten. Vinet vilar i 6 månader på sin grova fällning utan kontakt med fat eller malolaktisk jäsning. Något gyllene färg och stor örtbukett och mogen grön frukt. Har en utsökt rund och aromatisk smakprofil med perfekt fruktsyra och mineraltoner. Vacker och välgjord Riesling.

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.