Stepp, Pinot Noir Vom Buntsandstein 2021

249.00 kr.

Stepp, Pinot Noir Vom Buntsandstein 2021

Stepp, Pinot Noir Vom Buntsandstein 2021

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Röd frukt
Fat

Om produkten

Gerd Stepp gör tysk pinot noir i modern stil, med massor av fyllighet och mörk röd frukt - och Pinot Noir vom Buntsandstein är inget undantag. Enkeltmarksvinet kommer från en vingård med sandsten som ger en saftig och koncentrerad Pinot Noir. Vinet lagras i 18 månader på fat - lite över hälften på nya fat. Här är beviset på att tyskarna mycket väl kan göra välsmakande, modern pinot noir med massor av djup. I Pinot Noir Vom Buntsandstein dominerar doften av mörkröda bär och lite kryddor, och i munnen är vinet ganska fylligt. Här finns massor av smak av mörka körsbär och mogna jordgubbar, kombinerat med lite lakrits och en välbalanserad fruktsyra. Ett välbalanserat vin som kombinerar friskhet och fyllighet. Servera vid 16°C i stora rödvinsglas till eleganta rätter med vilt - t.ex. fasan eller vaktel, gärna med tillbehör av svamp.

Aroma

Röd frukt
Fat

Facts

Tannin:
Medium
Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2021
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
13,00
Korkvariant:
Skruvlock
Serveringstemperatur:
15-17°C

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mild ost

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.