Stepp, Pinot Blanc 2022

149.00 kr.

Stepp, Pinot Blanc 2022

Stepp, Pinot Blanc 2022

Kropp Let
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt

Vår utvärdering

Sprød Sprød Pinot Blanc, perfekt med grillet fisk, friske Asparges med nye kartofler og smør. Pinot Blanc er en stjerne i Tyskland, det er her den Performer allerbedst i hele Europa.

Om produkten

Crispy Crispy Pinot Blanc, perfekt med grillad fisk, färsk sparris med färsk potatis och smör. Pinot Blanc är en stjärna i Tyskland, det är här Performer är den bästa i hela Europa.

Växterna för detta vin är i 100% ren kalksten. Fältet ligger i ett av de svala områdena i Pfalz. Tillverkad med vinröd teknik med åtta månader på grov fällning och 5% placeras i 2-åriga fat. Ingen malolaktisk jäsning. Har en intensiv och aromatisk bukett med mogna färska örter och mogen grön frukt. Smaken är intensiv och mineral, med den rena fruktsyran som stöder vinets läckra mogna frukt.

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Sten frugt

Facts

Sötma:
Tør
Aciditet:
Medium
Kropp:
Let
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2022
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
12,50
Korkvariant:
Skruvlock
Serveringstemperatur:
8-10°C

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Vegetariska rätter
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.