Stepp, Cabernet Franc 2020

279.00 kr.

Stepp, Cabernet Franc 2020

Stepp, Cabernet Franc 2020

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Rød frugt
Urtet
Grønsagsagtigt
Fad

Om produkten

Om det är någon vinmakare vi känner som kan få ut det mesta av nästan vilken druva som helst så är det Gerd Stepp. Och med Cabernet Franc har han gjort det igen. Den örtartade, kryddiga och kantiga karaktären som druvan kan ha hålls här i stramt koppel, så att det är den mogna frukten och en god touch av fatlagring som dominerar medan den gröna, stjälkade karaktären bara uppfattas som ett extra, spännande dimension. Tillsammans blir resultatet ett fint, saftigt, mörkt och kryddigt rött vin som är ett nöje här i första årgången. 22 månader på använda fat innan utsläpp.

Aroma

Rød frugt
Urtet
Grønsagsagtigt
Fad

Facts

Tannin:
Medium
Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2020
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
14,00
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
15-17°C

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.