Albert Sounit, Mercurey Rouge Vieilles Vignes 2020

699.00 kr.

Albert Sounit, Mercurey Rouge Vieilles Vignes 2020

Albert Sounit, Mercurey Rouge Vieilles Vignes 2020

Om produkten

Vinet är gjort på 100 % Pinot Noir från mycket gamla vinstockar (ca 70 år), som växer på östra sidan av Mount Montaigus i centrala Marcurey. Vinet växer i leriga jordar vilket ger vinet en kraftfull och kryddig karaktär. Druvorna skördas för hand. Efter plockningen sorteras druvorna på ett sorteringsbord innan vinifieringen. Vinet lagras i 14 månader på franska barriques (228 liter) varav ca. 30% är nya.

Vinet är vackert, djupt rubinrött. Buketten är fruktig med toner av mörka bär (körsbär och björnbär) och en fin och varm krydda (vitpeppar). Smaken är fyllig med milda rundade tanniner.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Vilt

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.