Quinta das Carvalhas, Vintage Port 1967

5,999.00 kr.

Quinta das Carvalhas, Vintage Port 1967

Quinta das Carvalhas, Vintage Port 1967

Kropp Medium
Aciditet Lav
Sötma Halvsød

Aroma

Mørk frugt
Tørret/kogt frugt
Fad

Aroma

Mørk frugt
Tørret/kogt frugt
Fad

Facts

Tannin:
Lav
Sötma:
Halvsød
Aciditet:
Lav
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Land:
Portugal
Område:
Douro
Årgång:
1967
Storlek:
750 ml
Odling:
Konventionell
Alkohol %:
20,00
Portvinstyper:
Ruby portvin
Vintage portvin
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
16-18°C
Passar till:

Serving tips

Söta desserter
Friska desserter
Frukt & Nötter

Vår utvärdering

Mycket mogen och utvecklad vintageport – här får du den rena känslan av hur fullmogen Vintage Port smakar med mörk, torkad frukt, kryddor, kakao och en kärna av färsk, röd frukt. Vintage portvin är den raffinerade typen av portvin som bara tillverkas under de allra bästa åren. Den spenderar bara ca. 2 år på fat, därefter utvecklas den i många år på flaska, och den är drickbar först i relativt sen ålder. Det anses av många vara "kungen" av portvin. Enskilda gårdar som Carvalhas måste göra Vintage under alla år och det är därför bara de allra bästa druvorna från varje årgång som ligger till grund för vinerna.

Om produkten

Mycket mogen och utvecklad vintageport – här får du den rena känslan av hur fullmogen Vintage Port smakar med mörk, torkad frukt, kryddor, kakao och en kärna av färsk, röd frukt. Vintage portvin är den raffinerade typen av portvin som bara tillverkas under de allra bästa åren. Den spenderar bara ca. 2 år på fat, därefter utvecklas den i många år på flaska, och den är drickbar först i relativt sen ålder. Det anses av många vara "kungen" av portvin. Enskilda gårdar som Carvalhas måste göra Vintage under alla år och det är därför bara de allra bästa druvorna från varje årgång som ligger till grund för vinerna.

Vintage portvin är den raffinerade typen av portvin som bara tillverkas under de allra bästa åren. Den spenderar bara ca. 2 år på fat, därefter utvecklas den i många år på flaska, och den är drickbar först i relativt sen ålder. Det anses av många vara "kungen" av portvin. Enskilda gårdar som Carvalhas måste göra Vintage under alla år och det är därför bara de allra bästa druvorna från varje årgång som ligger till grund för vinerna.

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.