Provence Wine Maker, Creation No 6, Merlot 2019

129.00 kr.

Provence Wine Maker, Creation No 6, Merlot 2019

Provence Wine Maker, Creation No 6, Merlot 2019

Kropp Medium
Aciditet Lav
Sötma Tør

Aroma

Mørk frugt
Tørret/kogt frugt

Vår utvärdering

Skapande nr 6 är gjord av 100% merlot, som visar magnifik frukt och är lättillgänglig i sin stil. Vinet kännetecknas av dofter av körsbär, hallon och svarta vinbär samt en touch av vanilj. Balanserad alkohol, syra och silkesmjuka tanniner skapar tillsammans roten till ett annars fruktdrivet vin. Ett vin som du enkelt kan använda både till middag och i soffan.

Om produkten

Skapningsserien, som består av både vitt, rött och rosé, härstammar från vinstockar som har sina rötter planterade fast i den provensalska jorden vid foten av Mourre Negre på 400 meters höjd. Här har vinstockarna de optimala möjligheterna att skapa balanserade viner, där både syra och sötma balanserar varandra i harmoni med mogen frukt. Hela serien erbjuder viner som är eleganta, saftiga och känsliga.

Skapande nr 6 är gjord av 100% merlot, som visar magnifik frukt och är lättillgänglig i sin stil. Vinet kännetecknas av dofter av körsbär, hallon och svarta vinbär samt en touch av vanilj. Balanserad alkohol, syra och silkesmjuka tanniner skapar tillsammans roten till ett annars fruktdrivet vin. Ett vin som du enkelt kan använda både till middag och i soffan.

Aroma

Mørk frugt
Tørret/kogt frugt

Facts

Tannin:
Lav
Sötma:
Tør
Aciditet:
Lav
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2019
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
13,50
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
16-18°C

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.