Pencarrow, Chardonnay 2020

279.00 kr.

Pencarrow, Chardonnay 2020

Pencarrow, Chardonnay 2020

Om produkten

100% Chardonnay i en underbar årgång från Palliser Estates vingårdar i Martinborough. Efter jäsning i en blandning av amerikanska och franska ekfat vilar vinet i ytterligare 7 månader på stora ekfat. Först då är den redo att filtreras och sedan tappas på flaska.

I glaset har vinet en spännande näsa med mogna citrusfrukter, vita blommor, färska mandlar och vanilj. På tungan framträder vinet med en elegant struktur, där den intensiva Chardonnay -frukten är i fin balans. En skarp syra och en kryddig eftersmak.

Serving tips

Fet fisk
Ljus fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).