Oscar Haussmann, OH01 Pinot Noir Rosé Off-dry

99.00 kr.

Oscar Haussmann, OH01 Pinot Noir Rosé Off-dry

Oscar Haussmann, OH01 Pinot Noir Rosé Off-dry

Vår utvärdering

Haussmanns Rosé är ett självklart val som aperitif eller till lättare rätter som sallader, fisk, skaldjur, pasta och lättare grillrätter.

I Moseldalen nära staden Traben-Trarbach hittar du vingården Oscar Haussmann som har producerat kvalitetsvin sedan 1500-talet. På 1800-talet blev familjen en av de mest framgångsrika vingårdarna i Tyskland för att sälja tyskt vin på internationella marknader. Idag arbetar man med toppmodern utrustning i källarna för att effektivisera vinproduktionen utan att kompromissa med de gamla traditionernas fokus på att producera vin av hög kvalitet.

Om produkten

Fräsch och aptitretande rosé. Doften är förförisk och delikat med nyanser av färska jordgubbar, hallon med undertoner av ljusa blommor och svala vinbär. Smaken är uppfriskande, harmonisk och fruktig med toner av röda bär och en behagligt balanserad syra.

Serving tips

Aperitif
Friska desserter
Ljus fisk
Mys- & Balkongvin

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.