Marco Abella, Clos Abella 2019 Priorat DOQ

749.00 kr.

Marco Abella, Clos Abella 2019 Priorat DOQ

Marco Abella, Clos Abella 2019 Priorat DOQ

Kropp Fyldig
Aciditet Medium
Sötma Offdry

Aroma

Rød frugt
Mørk frugt
Andre krydderier
Fad

Om produkten

Biodynamisk toppkuve från Marco Abella tillverkad av 70% Garignan och ca. 30% Garnatxa (Grenacha) med en tvist av Cab. Sauvignon och Syrah. Förvaring mellan 20 och 22 månader på franska ekfat. Vissa tomter i vingårdarna är över 100 år gamla. I glaset får du ett tätt färgat vin med massiva nyanser i aromen av bl.a. mogna röda och svarta bär. Smaken är krämig och fantastisk med toner av mörk choklad, mineraler och blåbär. Sublimt vin med 92 poäng vid WE + guldmedalj vid den engelska handelspressen i juni 2016.

Aroma

Rød frugt
Mørk frugt
Andre krydderier
Fad

Facts

Lagring:
3-10
Tannin:
Medium
Sötma:
Offdry
Kropp:
Fyldig
Aciditet:
Medium
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2019
Storlek:
750 ml
Odling:
Konventionell
Alkohol %:
14,00
Korkvariant:
Kork
Druvor:
Garnacha 30%
Serveringstemperatur:
16-18°C

Serving tips

Mörkt kött
Mild ost

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.