Jean Remy Gewürztraminer 2022

169.00 kr.

Jean Remy Gewürztraminer 2022

Jean Remy Gewürztraminer 2022

Vår utvärdering

Jean Remy Gewürztraminer 2022 är ett uppfriskande vitt vin med en intensiv och blommig doft av rosor och litchi. Smakupplevelsen är fruktig med distinkta toner av exotiska frukter, avrundad av en behaglig syra och subtila kryddor. Ett välbalanserat vin, perfekt att njuta av ensam eller som sällskap till kryddiga rätter eller asiatisk mat

Om produkten

Jean Remy Gewürztraminer är en utmärkt Gewürztraminer som erbjuder en unik kombination av delikata aromatiska toner och en rik smakprofil. Denna årgång framhäver Gewürztraminers särdrag på ett uppfriskande sätt.

Doften av detta vin är intensiv och blommig med distinkta toner av rosor och litchi. Den subtila kryddaromen tillför komplexitet och inbjuder till en djupare utforskning av vinet. Det är en doftresa som väcker sinnena och skapar förväntningar på smakupplevelsen som kommer.

Vid första klunken avslöjar Jean Remy Gewürztraminer en välbalanserad smakprofil. De fruktiga inslagen, speciellt litchi och exotiska frukter, stjäl först uppmärksamheten, samtidigt som en behaglig syra bidrar till en uppfriskande känsla. Den milda kryddsidan kommer fram gradvis, berikar smakupplevelsen och tillför ett djup som gör vinet både spännande och sofistikerat.

Sammantaget är Jean Remy Gewürztraminer 2022 en vinupplevelse som förför med sin inbjudande arom och imponerar med sin komplexa smak. Perfekt för den som letar efter ett vitt vin med karaktär som kan avnjutas på egen hand eller ackompanjera ett brett utbud av kulinariska upplevelser.

Serving tips

Ljus fisk
Fjäderfä
Kryddstark mat
Skaldjur
Sushi

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Orange viner

Fet & fyllig
Viner med en mjuk och krämig munkänsla och överdådig stil där syran är låg och friskheten sekundär. Fet, krämig, vulgär, tropisk och mogen i stilen. Servera vinerna med fisk- och fjäderfärätter med grädde/smörbaserade såser. Orange viner kommer vanligtvis från vinområden med mycket sol och värme.
Aromer Ananas, mango, banan, persikor, mandariner, gula äpplen, citroner, majs, vanilj, kokos, smör och yoghurt.
Vinområden Kalifornien, Australien, Syditalien och Spanien.
Druvor & typer Chardonnay, malvasia och viognier.