Jean-Etienne Chermette, Pinot Noir Champs Blancs 2020

249.00 kr.

Jean-Etienne Chermette, Pinot Noir Champs Blancs 2020

Jean-Etienne Chermette, Pinot Noir Champs Blancs 2020

Om produkten

En lätt till medelfyllig mycket saftig Pinot Noir med en fin blandning av frukt, mjuka tanniner och en charmig öppen profil.

Druvorna kommer från 10 år gamla vinstockar som växer i en ler- och kalkrik jord vid Légny i Pierres Dorées. Druvorna är vinifierade med 2/3 hela klasar, vilket bidrar till den krispiga frukten och strukturen. Efter 8 dagars maceration i betongtankar lagras vinet i 6 månader; 85% på stål och 15% på nya ekfat. På grund av lokala appellationsregler kan huset sälja detta vin som vanligt bordsvin.

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.