Ina Wihler, Grauburgunder 2021

219.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Ina Wihler, Grauburgunder 2021

Ina Wihler, Grauburgunder 2021

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Urtet

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Urtet

Facts

Smakprofil:
Grøn
Kropp:
Medium
Årgång:
2021
Flaskstorlek:
750 ml
Korkvariant:
Kork
Alkohol %:
12,50
Område:
Baden
Passar till:
Land:
Tyskland
Serveringstemperatur:
8-12°C
Odling:
Naturvin
Aciditet:
Høj
Sötma:
Tør

Serving tips

Fet fisk
Ljus fisk
Skaldjur

Om produkten

Vinet kommer från Baden i södra Tyskland, som är beläget extremt nära den franska gränsen! I detta område har vi att göra med lite varmare temperaturer och samtidigt en lite mjukare jordmån. Kombinationen resulterar i tyska viner där djupet, intensiteten och komplexiteten ofta är lite mer framträdande. 

Denna cuvée är gjord på ren Grauburgunder, från några av Inas Wihler’s absolut äldsta vinstockar. Grauburgunder är en extremt välkänd och använd druva från området. Vinet är ett utmärkt bevis på att naturvin också kan vara stabilt och elegant. Vinet är inte alls funky, men utstrålar självsäker hantering från Inas sida.

Många säger att Grauburgunder ofta kan framkalla minnen av druvan Sauvignon Blanc. Vi är inte helt överens! Vinet här har också den blommiga doften som nästan blir helt fläderblomsliknande. Samtidigt är vinet perfekt balanserad med den mineral- och syrarika karaktär som verkligen passar detta rigorösa och extremt välstrukturerade vin.

Vinet vinner inget på att luftas innan servering. Servera vinet direkt från kylskåpet. Det kan nästan inte bli för kallt om du frågar oss.

Mat i kombination
Vi har att göra med ett vin som bär prägel av en enorm mineralitet och nästan en salt ton. Samtidigt är den full av frukt- och blomdofter. Så definitivt ett vin som tål lite mat! Kombinera gärna med en fiskrätt, med en djärv och smakrik sås vid sidan av. Och eventuellt en puré, för de krämiga inslagen i vinet.

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.