Francoise Chauvenet, Gevrey-Chambertin 2020

799.00 kr.

Francoise Chauvenet, Gevrey-Chambertin 2020

Francoise Chauvenet, Gevrey-Chambertin 2020

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Kraftig ost
Vilt
Viltfågel

Om produkten

Druvorna för Chauvenets Gevrey Chambertin skördas manuellt, passeras över ett sorteringsbord, krossas, ner och sedan lämnas till jäsning i ca. 18 dagar med 2 punch-downs och 2 pump-overs per dag och mognar sedan i ca. 18 månader.

Färg: Djup färg med rubinreflektioner.

Näsa: Intensiv på näsan och producerar svarta vinbär och andra små röda eller svarta frukter, djurtoner av mysk och päls och ofta lakrits när vinet mognar.

Smak: Detta vin imponerar med sin fasta struktur, sammetslena tanniner och känslig konsistens. Den har alla egenskaper hos en stor Burgund: fyllig, kraftfull, rik och köttig.

Servera från 15 till 16 ° C.

Dess flätiga tanniner gör det till ett intressant vin för vilt, oavsett om det är med päls eller fjädrar, särskilt när vinet är mer utvecklat. Det passar också underbart med revben och bräserat lamm. När det gäller ostar passar det bra med alla starka ostar tillverkade av komjölk.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.