Entré Vinyes, Oniric Brisat 2022

199.00 kr.

Entré Vinyes, Oniric Brisat 2022

Entré Vinyes, Oniric Brisat 2022

Om produkten

Onìric Brisat är en fruktig och aromatisk materia, som apelsinvin från Pénedes oftast görs av den lokala druvan som kallas Xarel-lo. Entré Vinyes styrs med hård och säker hand av Maria Barrena, som lyckas uttrycka sina viners terroir och personlighet, på det vackraste sätt.

Räkna med ett apelsinvin med kort macerationstid, vilket bidrar till ett mer "uppfriskande" och fräscht apelsinvin. Men gör inga misstag; djupet, komplexiteten och frukten ligger och väntar och sammanför det hela i en underbar kombination av lättdrucket apelsinvin.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.