Domaine Roblin, Sancerre Blanc Origine 2022

299.00 kr.

Domaine Roblin, Sancerre Blanc Origine 2022

Domaine Roblin, Sancerre Blanc Origine 2022

Kropp Let
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Citrus frugt
Blomstret
Urtet

Om produkten

Helt klassisk Sancerre. Här är det helt klart varför Sancerre är ett av Frankrikes mest kända vita viner. Levande, friskt vitt vin med en intensiv doft av gräs, grapefrukt och krusbär.

Servera vid 8-10 ° C i vanliga vita vinglas. Sancerre är det bästa valet av vin för klassisk fransk getost - men också för rätter med skaldjur.

Sancerre är symbolen för sauvignon blanc - och kanske den plats i världen där druvan gör det bästa vinet. Här gör Domaine Roblin ett klassiskt, knivskarpt vitt vin, där förvaring i en ståltank ger en ny profil och massor av doft av frukt, örter och blommor. Perfekt sommarvin.

Lagrar 5-6 månader på jästresterna för att ge en mer utvecklad smakprofil och djup.

Aroma

Citrus frugt
Blomstret
Urtet

Facts

Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Let
Smakprofil:
Område:
Distrikt:
Årgång:
2022
Odling:
Hållbar
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
13,00
Korkvariant:
Kork
Passar till:

Serving tips

Fet fisk
Ljus fisk
Fjäderfä

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.