Domaine Jean Guiton, Pommard 2017

499.00 kr.

Domaine Jean Guiton, Pommard 2017

Domaine Jean Guiton, Pommard 2017

Om produkten

Muskulös, kraftfull och med en viss elegans som eller kan vara svår att uppnå i Pommard! Druvorna kommer från tre vingårdar - Rue au Port, En Mareau och Les Vignots sugga i sydost. Allt arbete utförs manuellt och enligt ekologiska principer (dock inte certifierat). Vinet lagras i 15-18 månader i franska fat, varav 25% är nya.

Strukturen är omisskännligt Pommard med de igenkännliga tanninerna, distinkt syra, djup och mörk frukt samt en fantastisk intensitet. Plommon, svarta körsbär, svamp och tobak dominerar arombilden.

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mild ost

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.