Domaine Gauffroy Marc & Fils, Maranges 1. Cru 'La Crois aux Moines' Rouge 2022

479.00 kr.

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Maranges 1. Cru 'La Crois aux Moines' Rouge 2022

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Maranges 1. Cru 'La Crois aux Moines' Rouge 2022

Vår utvärdering

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Maranges 1. Cru 'La Crois aux Moines' Rouge är ett vin som lyckas imponera med sin balans och förfining. Den passar att avnjutas både ensam och som tillbehör till raffinerade rätter som vilt, lamm eller mjukostar. Detta vin är en riktig juvel i Bourgognes krona och utlovar en oförglömlig smakupplevelse.

Om produkten

Gauffroys Maranges 1. Cru 'La Crois aux Moines' är ett utmärkt vin som nästan lyser i glaset sin djupa rubinröda färg och tillsammans med de delikata aromerna

Vid första doften uppfattar man en mosaik av doftnyanser, allt från saftiga körsbär till små toner av kryddig vanilj och jordnära undertoner. Dessa aromer väcker minnen från Bourgognes förtrollande landskap och fångar omedelbart uppmärksamheten.

I smaken vecklar den ut sin komplexa karaktär med elegans och finess. Smakerna av mogna bär, som hallon och svarta vinbär, blandas harmoniskt med subtila toner av läder och rök, medan de fina tanninerna ger struktur och djup till vinet.

Serving tips

Fjäderfä
Mys- & Balkongvin
Ljust kött
Mild ost
Viltfågel

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.