Domaine Gauffroy Marc & Fils, Bourgogne Rouge 2022

299.00 kr.

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Bourgogne Rouge 2022

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Bourgogne Rouge 2022

Om produkten

Vinerna från denna appellation kan komma från olika Bourgogne-byar och dessa kan ha olika smaker. Men de delar alla vissa gemensamma Bourgogne-egenskaper.

För ögat en rik färg, initialt lila, som blir en djupare rubin med åldern. Buketten avslöjar ett aromsortiment av små bärfrukter, både röda och svarta, jordgubbar, körsbär, svarta vinbär, blåbär, som utvecklas mot kokta katrinplommon, med nyanser av svartpeppar och undervegetation och svamp.

Livlig och välstrukturerad smak med en rund och smidig kropp. Det finns en fin balans mellan frukten och tanninerna med en behaglig känsla av sekundära aromer.

Med en köttig struktur har denna Bourgogne en bra vinositet. Kan serveras med fågel, "pot au feu" eller till och med fisk.

Serving tips

Fjäderfä
Fjäderfä på grillen
Ljust kött

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.