Domaine des Marrans, Fleurie 2018

249.00 kr.

Domaine des Marrans, Fleurie 2018

Domaine des Marrans, Fleurie 2018

Serving tips

Fjäderfä
Vegetariska rätter
Ljust kött
Mild ost

Om produkten

Fleurie är möjligen den bästa kommunen i Beaujolais och levererar full volym här. Öppen och charmig doft med toner av rosor och svarta bär. Smaken är intensiv med superfin fruktsyra och mjuk charmig fruktprofil. En underbar kombination av färska röda bär och lite ört. Ett friskt vin som är perfekt lätt kylt för lättare rätter.
 
Flaggskeppet för Domaine des Marrans. Fleurie är kommunen där vingården ligger och de två tomterna "La Chapelle des Bois" och "Champagne" levererar druvorna för detta toppvin. 45 år gamla vinstockar växer i granitjord i söderläge sluttningar, något nära optimala förhållanden för vinet. De ekologiskt odlade druvorna plockas för hand och genomgår en 10-dagars jäsningsprocess med den naturliga jästen. Kort lagring i stora ekfat innan du tappar på vingården. Kan lagras i upp till 5 år från skördeåret

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.