Domaine Clavel, Les Garrigues Rouge Languedoc 2019

189.00 kr.

Domaine Clavel, Les Garrigues Rouge Languedoc 2019

category label Eko

Domaine Clavel, Les Garrigues Rouge Languedoc 2019

Om produkten

Södra Frankrike karaktär packad i en flaska. Les Garrigues är doften av kalkhaltig jord, varma svarta druvor, oliver och lavendel. Läcker öppen doft med fokus på färsk röd frukt, betonad av torkade örter och färsk peppar. Ett kraftfullt rött vin i utsökt balans. Druvorna odlas organiskt vid Medelhavet, där solen ger djup och mjuka tanniner. Njut av detta för en bra hamburgare eller en grillad bit nötkött.

Les Garrigues är doften av södra Frankrike, vitkalkad jord, uppvärmd av solen och frukt insvept i mogna tanniner. 55% Syrah, 25% Carignan och 20% Grenache noir. I vingården finns en helt naturlig inställning till vård. Blommor och gott humör vägs högre än kemikalier här. De ekologiskt odlade druvorna skördas med låg avkastning och målet är att uttrycka områdets sanna karaktär. Vinframställning med fokus på naturen. Stämning, separat vinning för varje druvtyp, jäsning med temperaturkontroll och slutligen lagring i cementtankar i 14 månader.

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Vilt

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.