Cultivos La Cerrada, Morrudo Blanco 2020

219.00 kr.

Cultivos La Cerrada, Morrudo Blanco 2020

Cultivos La Cerrada, Morrudo Blanco 2020

Kropp Medium
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Sten frugt
Tropisk frugt
Gær

Om produkten

Som ofta är fallet med Spanien kan den höga temperaturen ha en enorm inverkan på de enskilda vinerna. Så är det även med dessa bubblor! Ett enormt fruktigt och karaktärsfullt vin, som definitivt påverkas av de höga temperaturerna och den torra och leriga jorden. Aragon är inte en vinregion som orsakar mycket uppståndelse runt omkring. Det är dock en vinregion som lugnt och sansat gör framsteg. Watch out for this area!

Man kan onekligen inte säga Spanien utan att också säga Macabeo. Och det kan man inte göra i Aragonien heller! Så vinet här är gjort på Macabeo som är en fantastisk druva på många sätt och vis! Speciellt med sina fruktiga aromer. Du anar en tydlig exotisk och mogen frukt i näsa och mun. Ananas, mango, stenfrukt. Allt det goda förstår du! Vinet är relativt funky. Den är gjord som en pet'nat och därför inte filtrerad heller.

Vinet behöver generellt inte luftas efter öppning. Tvärtom måste man nog vara försiktig med att öppna vinet för tidigt. Servera gärna vinet direkt från kylskåpet. 

Mat i kombination
Vi har att göra med en flaska bubblor som inte bara utstrålar syra, friskhet och elegans. Tvärtom, vi har faktiskt att göra med en flaska bubblor som har struktur, djup, karaktär och enorm frukt. Så det är definitivt ett vin som kan passa till maten! Till köttiga snacks/aptitretare, men absolut också till lätta förrätter med fisk, kommer dessa bubblor att fungera strålande! Se gärna till att uppnå lite fetma i maten, vilket passar bra till den bittra ton som vinet också besitter.

Aroma

Sten frugt
Tropisk frugt
Gær

Facts

Kropp:
Medium
Sötma:
Tør
Aciditet:
Medium
Typ:
Mousserande vin
Smakprofil:
Årgång:
2020
Odling:
Naturvin
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
11,50
Korkvariant:
Kork
Druvor:
Serveringstemperatur:
5-8°C
Passar till:

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).