Croci, Lubigo 2022

279.00 kr.

Croci, Lubigo 2022

Croci, Lubigo 2022

Vår utvärdering

Massilimiliano Croci, som ligger bakom vinet här, är en sann mästare inom apelsinvinsdisciplinen. Detta är en av hans mousserande versioner, gjord på druvan Ortrugo. Massilimiliano gör krispiga, distinkta och otroligt lättdruckna viner, med mycket struktur och intensitet.

Om produkten

Detta vin är macererat med druvskalen i ca. 10 dagar, vilket ger ett litet tanninbett och stärker fruktprofilen. 'Lubigo' är hans mest funky apelsinvin, med toner av jäst, persikor, fläderblommor och aprikoser. Ett fruktigt fodral som skickar tankarna mot riktigt välgjord äppelcider. Detta är ett gnistrande fodral som är för den naturliga vindrickaren som gillar funk, liv och sprudlande energi!

Serving tips

Aperitif
Fet fisk
Ljus fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Orange viner

Fet & fyllig
Viner med en mjuk och krämig munkänsla och överdådig stil där syran är låg och friskheten sekundär. Fet, krämig, vulgär, tropisk och mogen i stilen. Servera vinerna med fisk- och fjäderfärätter med grädde/smörbaserade såser. Orange viner kommer vanligtvis från vinområden med mycket sol och värme.
Aromer Ananas, mango, banan, persikor, mandariner, gula äpplen, citroner, majs, vanilj, kokos, smör och yoghurt.
Vinområden Kalifornien, Australien, Syditalien och Spanien.
Druvor & typer Chardonnay, malvasia och viognier.