Clos Henri, Estate Pinot Noir, Marlborough 2019

299.00 kr.

Clos Henri, Estate Pinot Noir, Marlborough 2019

Point
94
Wine Enthusiast
Point
92
James Suckling

Clos Henri, Estate Pinot Noir, Marlborough 2019

Om produkten

Namnet Clos Henri leder oundvikligen tankarna till Frankrike, kanske till och med Bourgogne, där "clos" betecknar en liten inhägnad vingård, och därmed ett specifikt, definierat ursprung. Detta är äktheten och äktheten som familjen Bourgeois vill överföra till sin vingård i Wairau Valley i Marlborough. De har tagit med sig den franska traditionen med hög planteringstäthet till Marlborough, vilket resulterat i en ökad kamp mellan vinstockarna om näring, vilket ger färre druvor men med en mycket större koncentration.

Clos Henri Estate är husets instegsvin och de ekologiskt odlade druvorna till detta kommer från gårdens yngre Pinot Noir-rankor. Druvorna jäser i öppna rostfria ståltankar, och åldras sedan i 11 månader på 7 500 liter franska ekfat, vilket hjälper till att stödja vinets fina balans och tanninstruktur. Petit Clos, Pinot Noir har doft och smakblommiga toner av lavendel och torkade rosenblad, samt röda bär med kryddiga undertoner. Den är elegant balanserad, med bra syra, rundade tanniner och en lätt rökig hint från fatlagring.

Serving tips

Fisk på grillen
Fjäderfä
Vegetariska rätter
Ljust kött

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.