Churchill-Graham, White Port Dry Aperitif

249.00 kr.

Churchill-Graham, White Port Dry Aperitif

Churchill-Graham, White Port Dry Aperitif

Om produkten

Torrt vitt portvin med en oöverträffad komplexitet, vilket enligt Johnny Graham delvis beror på den höga kvaliteten på druvorna, och delvis på att vinet är lagrat i hela tio år innan det släpps. Genial som aperitif serveras med en skål med saltade mandlar eller som ett komplement till milda, fasta ostar.

I presentrör med recept.

Serving tips

Aperitif
Drinkar & Cocktails
Mys- & Balkongvin
Mild ost

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.