Chateau de Rochemorin, Rouge 2018

249.00 kr.

Chateau de Rochemorin, Rouge 2018

Chateau de Rochemorin, Rouge 2018

Om produkten

Vinet har en vacker djup rubinröd färg. I näsan känner man en rikedom av aromer och komplexitet.
Det första intrycket är anteckningar av kaffe, vanilj och lakrits med nyanser av fat.
Smaken kommer med inslag av körsbär och svarta vinbär. Smaken är full av mjuka tanniner, och eftersmaken är utsökt med massor av helt mogna frukttoner.

Château de Rochemorin har en århundraden lång och extremt intressant historia, men det är från 1973 som slottets nyare vinhistoria har skrivits. André Lurton köpte Château de Rochemorin 1973 och började genast plantera om och renovera den. Idag är det hans son, Jacques Lurton, som har tagit över ansvaret och utvecklingen av fastigheten, åkrarna och vinerna har fortsatt.

Slottet, som ligger i kommunen Martillac, har fått stort erkännande som en av de bästa vinerna i beteckningen, även om slottets viner inte är bland de klassificerade.

Vinet produceras på 50% Cabernet Sauvignon och 50% Merlot. Vinrankorna har en medelålder på över 20 år.
Skörden sker delvis mekaniskt och delvis för hand, och klasarna sorteras ut på fältet och när druvorna kommer in i källaren. Efter vinningen åldras vinet i 12 månader på franska ekfat, varav 30-40% är helt nya fat.

Vinet bör helst ha 2-3 år i flaskan innan du börjar njuta av det, och det är ett vin med god lång hållbarhet.
Beroende på årgången kan den vanligtvis utvecklas ytterligare 10-20 år efter skörden.

Serveringstips
Serveringstemperaturen ska vara 16 - 18 grader. Vinet är lämpligt för Côte du Boeuf med hemlagad bearnaise och grova pommes frites eller konfekt anka ben.

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.