Château de Pressac, St. Emilion Grand Cru Classé 2018

749.00 kr.

Château de Pressac, St. Emilion Grand Cru Classé 2018

Château de Pressac, St. Emilion Grand Cru Classé 2018

Kropp Fyldig
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Mørk frugt
Andre krydderier
Fad

Om produkten

Det er kun de bedste slotte i St. Emilion der får lov at bruge 'Classé' efter 'Grand Cru' - en titel som Chateau Pressac fik i 2012. Det er resultatet af benhårdt arbejde for at få bragt slottet ind i den bedste kategori af de nuværende ejere, familien Quenin, som overtog slottet i 1997. Og resultatet er da også helt klassisk Merlot-domineret Bordeaux, med karakter fra både Cabernet Sauvignon og Franc. Tydeligt fadpræg som matcher den massive frugt.

Server ved 15-18°C i almindelige rødvinsglas. Drik til det klassiske køkken med rødt kød, svampe og sauce - fx en Beef Wellington.

Aroma

Mørk frugt
Andre krydderier
Fad

Facts

Tannin:
Medium
Sötma:
Tør
Aciditet:
Medium
Kropp:
Fyldig
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2018
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
14,50
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
16-18°C

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Kraftig ost

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.