Chateau de Millery 2018

699.00 kr.

Chateau de Millery 2018

Point
95
Decanter

Chateau de Millery 2018

Kropp Medium
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Röd frukt
Mörk frukt
Fat

Vår utvärdering

Chateau de Millery blir bättre och bättre för varje år som går. 2018 är ett lysande exempel på detta. Blommig med svarta vinbär, hallon, grafitt och en lätt rökighet. Perfekt balans och en årgång som kommer att hålla i 20 år utan att anstränga sig.

Om produkten

Sedan 1892 har namnet Manoncourt varit förknippat med Chateau Figeac - Premier Grand Cru Classé A - i samma kategori som Cheval Blanc, Ausone, Pavie och Angelus. Vad de flesta inte vet är att familjen bakom Chateau Figeac i nästan 80 år har ägt en liten gömd juvel i form av Chateau De Millery och dess tillhörande vingård på endast 0,8 hektar. Sedan Madame Manoncourt köpte slottet 1942 har de knappt 4000 flaskor som Chateau De Millery producerar årligen aldrig sålts till någon annan än familjens vänner, såsom michelinkocken Guy Savoy i Paris, och druckits av familjen själva. Chateau de Millerys viner har fram till årgång 2015 varit mycket klassiska med stort fokus på terroir. Årgång 2015 markerar en liten förändring och upplyftning i stilen mot ett mer modernt uttryck, fortfarande med en önskan att uttrycka det unika terroiret med massor av mineralitet från den kalkhaltiga jorden och de övriga förhållanden som gäller, men också med en önskan om mer frukt och mjukare, mognare tanniner. Den mycket begränsade produktionen på cirka 4000 flaskor årligen är oförändrad. Vinerna från Chateau De Millery kommer därför även i framtiden att höra till sällsyntheterna. "Denna tidigare dolda pärla förtjänar uppmärksamhet från vinentusiaster runt om i världen, och den kommer säkert att väcka intresse bland dem som särskilt föredrar viner producerade på ler-kalkstensjordarna i St-Emilion.

Aroma

Röd frukt
Mörk frukt
Fat

Facts

Tannin:
Medium
Sötma:
Tør
Aciditet:
Medium
Decanter Poäng:
95
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2018
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
15,00
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
15-17°C

Serving tips

Mörkt kött
Vilt

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.