Smaklåda - Chardonnay 3 flaskor

699.00 kr.
Ord. pris 767.00 kr.

Smaklåda - Chardonnay 3 flaskor

category label Prissänkt

Smaklåda - Chardonnay 3 flaskor

Vår utvärdering

Chardonnay är nog den mest kända gröna druvan i världen och blir odlat överallt på jordklotet. Druvan har många ansikten samt uttryck och kan vara lite av en kameleont, det hänger bl.a. på vart i världen den odlas och inte minst hur vinet framställs. Vi har i detta paket satt ihop 3 olika viner, allihop tillverkade på 100% Chardonnay. Var och en speglar de olika stilar och uttryck.Chablis som med sin kalkhaltiga jord och begränsad användning av fat ger ett mycket mineraliskt och rent vin med medium till hög syra. Resten av Bourgogne och speciellt i Cote De Beaune där det är tradition att använda mer fat än i exempelvis Chablis, ger en ny dimension till Chardonnay - som tar gott emot fatlagring. Till sist, den "nya" världen, där traditionerna ofta inte väger lika tungt och man hittar Chardonnay i många nyanser och variationer. I denna paket avspeglas detta med Chardonnay från Chateau ste Michelle, Washington State.

Smaka och hitta din egna favorit.

Om produkten

Chardonnay är nog den mest kända gröna druvan i världen och blir odlad överallt på jordklotet. Druvan har många skepnader samt uttryck och kan vara lite av en kameleont, det hänger bl.a. på vart i världen den odlas och inte minst hur vinet framställs. Vi har i detta paket satt ihop 3 olika viner, allihop tillverkade på 100% Chardonnay. Var och en speglar de olika stilarna och uttrycken.

Chablis som med sin kalkhaltiga jord och begränsad användning av fat ger ett mycket mineraliskt och rent vin med medium till hög syra. Resten av Bourgogne och speciellt i Cote De Beaune där det är tradition att använda mer fat än i exempelvis Chablis, ger en ny dimension till Chardonnay - som tar gott emot fatlagring. Till sist, den "nya" världen, där traditionerna ofta inte väger lika tungt och man hittar Chardonnay i många nyanser och variationer. I detta paket avspeglas detta med Chardonnay från Chateau ste Michelle, Washington State.

OBS! Bilden är vägledande. 

Indhold

Med forførende gyldengrønne nuancer og elegante aromaer fornemmer man med det samme, at det er Chardonnay i en overordentlig vellavet kvalitet der er i glasset. Første mundfuld afslører eminent balance med god fyldighed, moden frugt og en understrøm af både friskhed og fyldige, krydrede toner.

Välbalanserad Chablis.

Gueguens Chablis är en välbalanserad Chablis. 
Livlig, fruktig och intensiv doft av citron, vita blommor med diskreta inslag av vit persika. Klassiska mineraliska undertoner som ramas in av en antydan av mandel. 

Smaken är fruktig, välbalanserad, luftig och erbjuder mineralitet och en vacker finess. Smak av mogen gul persika, aprikos och en antydan av citron och clementin. Med en lång eftersmak. 

Åldrande potential: 3 till 8 år.

Njut av den med ost som "Soumaintrain", skaldjur eller rökt lax.

Anbefalinger