Catalina Sounds, Pinot Noir 2020

279.00 kr.

Catalina Sounds, Pinot Noir 2020

Catalina Sounds, Pinot Noir 2020

Om produkten

Elegant, livfull och uttrycksfull Pinot Noir. Ett vin som verkar saftigt och uppfriskande men samtidigt har en viss vikt, djup och substans. Den ganska sensuella doften öppnar dofter av röda körsbär, apelsinskal och mogna jordgubbar, tillsammans med violer, kryddnejlika, slaktare och torkad lakrits. Medelfylld mun, där den sublima fruktmognaden kompletteras med en racersyra och fint polerat tannin. Hallonessens, jordgubbskompott och torkade tranbär, kompletterat med rosenblad, rostade svampar och pepparmintgodis. Subtila modestycken svävar vackert i bakgrunden, med bara en nypa söta kryddor och rök. Helt enkelt en övertygande Pinot Noir som är som skapad för en stor kötträtt, fransk paté eller till och med grillad lax.

Druvorna kommer från fyra utvalda vingårdar i resp. Waihopai Valley, Awatere Valley och den centrala delen av Wairau Valley. Frukten från de olika vingårdarna jäses separat i små öppna kärl (15% jäsning i hela klassen), med en macerationsperiod på 14 dagar. Det slutliga vinet lagras i franska 225 liters fat i 11 månader, här 15-20% nytt.

Serving tips

Fisk på grillen
Fjäderfä
Mys- & Balkongvin

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.