Calera, Central Coast Pinot Noir 2022

349.00 kr.

Calera, Central Coast Pinot Noir 2022

Calera, Central Coast Pinot Noir 2022

Om produkten

Vinmakaren Mike Waller gör Calera Central Coast Pinot Noir på druvor från en handfull av de bästa åkrarna i Central Coast. Vinets otaliga lager av allt från färska röda frukter, t.ex. körsbär och vilda jordgubbar, kombinerat med både mineralitet, vitpeppar och heta kryddor, får smakupplevelsen uppe på det stora bladet. Vinet har tillbringat 11 månader i fransk ek, varav 10% är nytt.

Josh Jensen är hjärnan bakom Calera och en av de stora pionjärerna inom kaliforniskt vin. Parker kallar Pinotas från Calera Kaliforniens svar på Romanée-Conti - så det är ingen underdrift att kalla Calera en av de absolut tyngsta pinotspelarna i världen! För drygt tio år sedan började Mike Waller som assistentvinmakare. Mike Waller hade varit med bland andra David Bruce och Beringer, och idag är Waller den ansvariga vinmakaren på Calera. Han har bibehållit den mycket burgundiska stilen, där du båda får frukt men också en större friskhet och mineralitet än du upplever så många andra platser.

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Viltfågel

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.