Bodegas Cuevas de Arom, As Ladieras, Old Vine Garnacha 2020

269.00 kr.

Bodegas Cuevas de Arom, As Ladieras, Old Vine Garnacha 2020

Point
93
Wine Advocate

Bodegas Cuevas de Arom, As Ladieras, Old Vine Garnacha 2020

Vår utvärdering

De uråldriga vinrankorna högt över havets yta är hemligheten bakom As Ladieras. Fernando Mora har noggrant valt ut de bästa markerna med de äldsta vinrankorna han kunde hitta i Calatayud, och resultatet är en makalös, komplex och intensiv Garnacha som osar av liv, friskhet och kvalitet, där röd frukt, lakrits och fatkryddor samlas i en fulländad munsbit.

Om produkten

Detta är sublim Garnacha från över 70 år gamla vinrankor. Från och med årgång 2018 har Team Fernando nått nya höjder med Cuevas de Arom-serien. Vinrankorna växer på en brant skiffermark belägen 800-850 meter över havet. Cuevas de Arom är för övrigt under omställning till ekologisk odling. Druvorna handplockas på små kullar och allt sker på en dag, den 27 september. 50% av druvorna trampas med fötterna och inga jästkulturer tillsätts. Jäsningen sker med druvans naturliga jästceller och tar cirka 35 dagar. Om du känner till lillebror AROM har du en uppfattning om stilen. Denna As Ladieras har bara ännu fler lager och ännu mer längd. 93 poäng från Wine Spectator och 94 poäng från Guia Peñin.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Tapas

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.