Blankenhorn, Schliengen Chardonnay 2021

299.00 kr.

Blankenhorn, Schliengen Chardonnay 2021

Blankenhorn, Schliengen Chardonnay 2021

Kropp Medium
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Fad

Vår utvärdering

Som en av de få platserna i Tyskland är det inte Riesling som dominerar de bästa vita vingårdarna här i Baden - och hos Blankenhorn är Chardonnay stjärnan. Det är en nedtonad och saftig vitvin som landar precis där krämig elegans möter fräschhet, där den tyska precisionen lyser igenom som välutvecklad och njutbar chardonnay.

Om produkten

Man kan redan känna det i deras "Ortswein" från hemstaden Schliengen: balanserad elegans, där friskheten sitter i förarsätet och den klara, precisa syran understryker alla element av mogna äpplen och grön melon. Underliggande små hint av ek, i form av vanilj och smör, som bara hjälper till att understryka elegansen och ge en härlig och komplett vinupplevelse. Jäser och lagras på fat - en blandning av små barriques och stora tonneaux av fransk ek - både nya och gamla. Vilar på jästfällningen i 6 månader och vinerna har endast delvis genomgått malolaktisk jäsning, så en helt krispig känsla har bevarats tillsammans med de fylliga elementen.

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Fad

Facts

Lagring:
2-5
Sötma:
Tør
Kropp:
Medium
Aciditet:
Medium
Smakprofil:
Område:
Baden
Årgång:
2021
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
12,00
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
8-10°C

Serving tips

Fisk på grillen
Fet fisk
Fjäderfä
Ljust kött
Mild ost
Fläskkött

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).