Bischöfliche Weingüter Trier Scharzhofberg Kabinett Riesling 2018

279.00 kr.

Bischöfliche Weingüter Trier Scharzhofberg Kabinett Riesling 2018

Bischöfliche Weingüter Trier Scharzhofberg Kabinett Riesling 2018

Om produkten

Druvorna till detta skåp kommer från en av de bästa tomterna i Saar, Scharzhofberg! Detta är ett byvin, varför kvaliteten är högklassig och vinet kan lagras i många år. Det är ett skåp i en helt klassisk mening med en välvänd restsötma, som omsluter Mosels typiska syra snyggt med mineraliska undertoner och spännande citruselement.

Serving tips

Ljus fisk
Mild ost

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.