Beauty in Chaos Riesling 2018

149.00 kr.

Beauty in Chaos Riesling 2018

Beauty in Chaos Riesling 2018

Kropp Let
Aciditet Høj
Sötma Offdry

Aroma

Grön frukt
Citrusfrukt

Vår utvärdering

Denna Riesling är en liten smak av en av USA:s vackraste hörn, där du får saftig, söt Riesling i en helt rätt, halvtorr stil som har gjort druvan så berömd.

Om produkten

Skönhet i kaos Riesling är ett levande bevis på att Washington State är den bästa Rieslingleverantören i staterna - och här längs den mäktiga Columbia-floden ger det stabila, varma sommarvädret massor av mogna druvor - och även om vi är långt från Mosel är stilen ändå lite inspirerad av de klassiska halvtorra vinerna från Tyskland - det är faktiskt en frisk, krispig vitvin med en liten antydan av sötma, vilket gör den lätt och trevlig att dricka ensam och en fantastisk följeslagare till asiatisk mat. Serveras vid 7-9°C i vanliga vita vinglas. Drick till sushi i modern amerikansk stil.

Aroma

Grön frukt
Citrusfrukt

Facts

Sötma:
Offdry
Aciditet:
Høj
Kropp:
Let
Smakprofil:
Land:
Årgång:
2018
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
12,50
Korkvariant:
Skruvlock
Serveringstemperatur:
8-10°C
Passar till:

Serving tips

Ljus fisk
Fjäderfä
Skaldjur

Anbefalinger

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.