Alex Gambal, Pommard 2019

799.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.

Alex Gambal, Pommard 2019

Alex Gambal, Pommard 2019

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Viltfågel

Our evaluation

I Pommard gör man bara rött vin trots att kommunen ligger i Cote de Beaune som är allmänt känt för sina vita viner.

Pommard är känt för sina maskulina viner med hög halt av garvsyra och beskrivs som den maskulina motsvarigheten till grannkommunen Volnay. Gambals Pommard är inget undantag

En stor bukett dominerad av röda och mörka bär och viltkött. I sin ungdom domineras smaken av tanniner, som samtidigt gör vinet extra värdefullt för lagring. Blir mjukare och bekvämare med åren.

Kan serveras till olika kötträtter, ev en god bit nötkött eller vilt. Det är bäst att låta den sitta i några minuter innan du öppnar den, men om du serverar den i sin ungdom, dekantera den i en timme eller två innan servering

Om produkten

I Pommard gör man bara rött vin trots att kommunen ligger i Cote de Beaune som är allmänt känt för sina vita viner.

Pommard är känt för sina maskulina viner med hög halt av garvsyra och beskrivs som den maskulina motsvarigheten till grannkommunen Volnay. Gambals Pommard är inget undantag

En stor bukett dominerad av röda och mörka bär och viltkött. I sin ungdom domineras smaken av tanniner, som samtidigt gör vinet extra värdefullt för lagring. Blir mjukare och bekvämare med åren.

Kan serveras till olika kötträtter, ev en god bit nötkött eller vilt. Det är bäst att låta den sitta i några minuter innan du öppnar den, men om du serverar den i sin ungdom, dekantera den i en timme eller två innan servering

Andra populära produkter

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.