Abbaye Sylva Plana, Faugères La Closeraie 2021

199.00 kr.

Abbaye Sylva Plana, Faugères La Closeraie 2021

category label Eko

Abbaye Sylva Plana, Faugères La Closeraie 2021

Vår utvärdering

Underbar ekologisk Faugères från Sylva Plana, som doftar långt borta av sydfransk charm. Sluttningarna här ligger tillbakadraget från Medelhavet och är det perfekta klimatet för de klassiska Rhône-druvorna, som i en väl avvägd blandning ger en saftig, fyllig och kryddig rödvin i en vacker och koncentrerad stil.

Om produkten

La Closeraie 2019 produceras på ekologiskt odlade druvor från ett enda fält precis bakom vingården. De organiska druvorna skördas för hand, varefter de pressas försiktigt för att bibehålla så mycket fruktighet som möjligt. sedan vilar vinet på en ståltank innan det tappas på flaska. Tanken är att göra ett vin med renhet, där det är kärnan i druvorna och inte åldringen som får stråla.


Resultatet är ett vin som har en öppenhet, friskhet och mineraldjup som gör det otroligt balanserat och intensivt.
Vinet har en underbar bredd i dofterna med saftiga björnbär och blåbär som centrum. Smaksupplevelsen kompletteras med en frisk, ren syra, medelstarka tanniner och en lång, utsökt eftersmak.
Prova det sommargrillrätter - t.ex. rosmarin marinerade lammkotletter med kryddsmör och nya danska potatis.

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött
Gryträtter
Vilt

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.