Worthy Park, Special Cask Series Calvados

1,495.00 kr.

Worthy Park, Special Cask Series Calvados

Worthy Park, Special Cask Series Calvados

Vår utvärdering

Calvados-fatens inflytande är omedelbart på näsan. Denna kombination med traditionella Worthy Park-noter påminner om en fruktkorg; tropiska fruktsmaker av banan och sapodilla blandat med äpplen och blommiga toner. Söt kola, lite vanilj och kanel avrundas med en subtil rökighet.

Om produkten

Föreställ dig att du står 1 200 fot över havet, med utsikt över mer än 9 000 hektar av frodigt lövverk, en blandning av sockerrörsfält och naturliga skogar. Hisnande dalar ansluter sig till de böljande bergskedjorna som vaktar över stjälkar av sockerrör som vajar i den svala bergsbrisen. Det här är Worthy Park Estate.


Deras sockerfabrik har producerat socker och melass i oförminskad grad sedan 1720; och just denna melass används vid destillationen av all deras rom. Destillerad i en 100 % koppargryta och lagrad först i Ex-Bourbon följt av en andra mognad på ett Ex-Calvados-fat. Det är en begränsad tappning, så ta en medan du kan! Du hittar inget socker eller andra tillsatser i flaskan, bara ren jamaicansk rom.

Smaknoteringar: Calvados-fatens inflytande är omedelbart på näsan. Denna kombination med traditionella Worthy Park-noter påminner om en fruktkorg; tropiska fruktsmaker av banan och sapodilla blandat med äpplen och blommiga toner. Söt kola, lite vanilj och kanel avrundas med en subtil rökighet.


Att smaka på en möts med en mer dämpad sötma med en intrikat blandning av fruktsmakerna som kommer igenom. En nästan mentolliknande svalka som dröjer sig kvar i avslutningen, kombinerat med svaga inslag av kola och mörk choklad.

Anbefalinger