Whiplash Zinfandel 2020

189.00 kr.

Whiplash Zinfandel 2020

Whiplash Zinfandel 2020

Om produkten

Whiplash Zinfandel är ett stort, bombastiskt rött vin från Lodi i Kalifornien - en av världens främsta terroir när det gäller Zinfandel. Vinet är kraftfullt och muskulöst, och det visar mycket av den mörka frukten och den långa, mjuka eftersmaken som Zinfandel från Lodi är världsberömd för.

I glaset har vinet en intensiv djupröd färg med härliga dofter av mörkröda bär, kola och lite vanilj. Smaken är mjuk och fyllig, med toner av hallonsylt, vanilj och svartpeppar.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Vilt
Viltfågel

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.