Weingut Nik Weis, Sekt Cuvée Clara Brut

399.00 kr.

Weingut Nik Weis, Sekt Cuvée Clara Brut

Weingut Nik Weis, Sekt Cuvée Clara Brut

Om produkten

Under ett antal år upplevde Nik Weis en ökande efterfrågan på mousserande kvalitetsvin från Tyskland och 2018 kunde han inte motstå frestelsen länge och lanserade en alldeles egen sekt. Vinet är uppkallat efter hans dotter Clara. Den är baserad på Champagnedruvorna Chardonnay och Pinot Noir, med en twist från Mosel i form av Riesling, vilket bara verkar förstärka vinets uppfriskande essens. De respektive druvorna jäser med hjälp av naturlig jäst, och lagrar sedan på 1 000 liters ekfat, den traditionella Fuder, och ankjäst på flaska som Champagne. Efter 20 månader digorgeras vinet och lämnar Nik Weis källare med en restsockerhalt på 8 g, motsvarande Champagnekategorin Brut.

I glaset framstår vinet som gyllene och fint och i doften tycks rieslingdruvans ädlaste dygder visa sig från sin mest smickrande sida. I gommen är bubblorna raffinerade och fint integrerade i själva vinet, som domineras av aptitretande Moselfrukt. Noter av gröna äpplen och päron, som slutar i en lång, uppfriskande finish. Vem säger att bara champagne kan producera bra mousserande vin.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Mys- & Balkongvin
Skaldjur

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).