Stepp, Craft 3 Malbec 2021

149.00 kr.

Stepp, Craft 3 Malbec 2021

Stepp, Craft 3 Malbec 2021

Kropp Fyldig
Aciditet Medium
Sötma Offdry

Aroma

Mørk frugt
Andre krydderier

Aroma

Mørk frugt
Andre krydderier

Facts

Tannin:
Medium
Sötma:
Offdry
Aciditet:
Medium
Kropp:
Fyldig
Smakprofil:
Område:
Valle de Uco
Årgång:
2021
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
14,00
Korkvariant:
Skruvlock
Serveringstemperatur:
16-18°C

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Kraftig ost
Mild ost

Om produkten

Sedan 2013 har Gerd Stepp besökt Argentina, Mendoza i april och valt vingårdar för sitt Pagos de Piedra-vin. Alla druvor från Malbec kommer från höga vingårdar där frukten har en god balans mellan syror och frukt. Produktionen sker i samarbete med begåvade lokala vinproducenter och efter den malolaktiska jäsningen skickas vinet till Tyskland på sin grova fällning.

Vinet är klart i Tyskland, där det tappas försiktigt på flaska. Färgen är vackert mörk och doften är intensiv med mogna katrinplommon, mörk choklad och en antydan till krydda. En välbalanserad och vacker Malbec som är "saftig" och rik på smak.

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.