category label Prissänkt

Smaklåda - Pinot Noir 3 flaskor

599.00 kr
Ord. pris 673.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Pinot Noir är älskad av många, men den blåa druvan med den känsliga ljusa färgen är också missförstådd av många. Detta beror på bla. färgen och dess elegans och surhet.

Skalen på Pinot Noir-druvan innehåller en mycket liten mängd färgpigment, och viner på Pinot Noir är därför ofta ljusare än många andra beroende på var de odlas. Druvan trivs bra i ett kyligt klimat, de bästa exemplen finns i bland annat Bourgogne, Nya Zeeland, Kalifornien. Precis som den används över hela världen för mousserande viner, mest kända i Champagne. Pinot Noir karaktäriseras utöver färgen av sin höga syra. I sin ungdom kan man finna doften av vilda jordgubbar, hallon och lingon, med tiden utveckla nyanser av multna löv och svampa. I paketet hittar du 3 olika viner, alla gjorda på Pinot Noir från 3 av de typiska områdena för Pinot Noir; Kalifornien, Bourgogne och Marlborough på Nya Zeeland.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.

Andra populära produkter