Smaklåda - Pinot Noir 3 flaskor

649.00 kr.
Ord. pris 707.00 kr.

Smaklåda - Pinot Noir 3 flaskor

category label Prissänkt

Smaklåda - Pinot Noir 3 flaskor

Om produkten

Pinot Noir är älskad av många, men den blåa druvan med den känsliga ljusa färgen är också missförstådd av många. Detta beror på bla. färgen och dess elegans och surhet.

Skalen på Pinot Noir-druvan innehåller en mycket liten mängd färgpigment, och viner på Pinot Noir är därför ofta ljusare än många andra beroende på var de odlas. Druvan trivs bra i ett kyligt klimat, de bästa exemplen finns i bland annat Bourgogne, Nya Zeeland, Kalifornien. Precis som den används över hela världen för mousserande viner, mest kända i Champagne. Pinot Noir karaktäriseras utöver färgen av sin höga syra. I sin ungdom kan man finna doften av vilda jordgubbar, hallon och lingon, med tiden utveckla nyanser av multna löv och svampa. I paketet hittar du 3 olika viner, alla gjorda på Pinot Noir från 3 av de typiska områdena för Pinot Noir; Kalifornien, Bourgogne och Marlborough på Nya Zeeland.

Indhold

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Bourgogne Rouge Hautes Cotes de Beaune är en framstående representant för dess terroir och är ett utmärkt exempel på varför Bourgogne är känt som en av världens mest prestigefyllda vinregioner. Detta vin är en perfekt följeslagare för en måltid med raffinerade rätter samt för mysiga sammankomster med vänner och familj.

Denna frodiga och lockande Pinot Noir drar in dig med dofter av svarta körsbär, jordgubbar, vinbär, svart te och salvia, samt rustika inslag av jordig skogsbotten. På gommen ramas de generösa mogna bärsmakerna in av lätt, balanserad syra och raffinerade tanniner som leder vinet till en lång, silkeslen finish.

Anbefalinger