Duckhorn, Decoy Pinot Noir 2021

299.00 kr.

Duckhorn, Decoy Pinot Noir 2021

Duckhorn, Decoy Pinot Noir 2021

Vår utvärdering

Denna frodiga och lockande Pinot Noir drar in dig med dofter av svarta körsbär, jordgubbar, vinbär, svart te och salvia, samt rustika inslag av jordig skogsbotten. På gommen ramas de generösa mogna bärsmakerna in av lätt, balanserad syra och raffinerade tanniner som leder vinet till en lång, silkeslen finish.

Om produkten

Dan och Margret Duckhorn är kraftparet bakom Duckhorn Vineyards, som bl.a. ligger bakom tidigare president Obamas favoritvin, Tree Palms Merlot, med 100 Parker-poäng. Duckhorn Vineyards äger en stor portfölj av åkrar i Napa, som var och en producerar druvor i toppklass. Deras Decoy är en serie viner som levererar enastående vin till hanterbara priser och denna Decoy Pinot Noir är ett utmärkt exempel på den enormt höga nivå som Duckhorn sätter.

Decoy Pinot Noir bygger på de traditioner som etablerats av deras hyllade Goldeneye- och Migration-viner och utökar utforskandet av druvans djup och mångfald. Decoy Pinot Noir framhäver ett tydligt och tillgängligt uttryck av Pinot Noir, och är gjord för att vara redo att drickas vid release.

Serving tips

Fjäderfä
Vegetariska rätter
Ljust kött
Mild ost

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.