Raul Perez, La Vizcaina, Las Gundiñas 2018

349.00 kr.

Raul Perez, La Vizcaina, Las Gundiñas 2018

Raul Perez, La Vizcaina, Las Gundiñas 2018

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mild ost

Om produkten

Vinet tillverkas i Valtuille de Abajo med druvor från 2,2 hektar Las Gundiñas, som ligger på en höjd av 510 meter och med en densitet på 3800 växter per hektar. Tunnland. Jorden är lera och krita, och den mer än 100 år gamla vingården är orienterad i öster. Las Gundiñas 2015 är ett vin tillverkat av César Márquez och Raúl Pérez från druvsorterna Mencía, Bastardo, Garnacha Tintorera och Doña Blanca. Den fermenteras i stora öppna kärl med hela stammen och en macerationstid mellan 30 och 60 dagar. Den åldras i ett år, i begagnade 225-liters franska ekfat. Vinet tappas utan förtydligande eller filtrering.

Den har mycket fräscha dofter av svart frukt och toner av grafit och timjan. I munnen är det köttigt med tannin och en markant smak av skogsbotten.

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.