Raul Perez, La Vizcaina, La Vitoriana 2018

349.00 kr.

Raul Perez, La Vizcaina, La Vitoriana 2018

Raul Perez, La Vizcaina, La Vitoriana 2018

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mild ost

Om produkten

Vinet kommer från staden Valtuille de Abajo och de omgivande vingårdarna, som ligger upp till 570 meter över havet. La Vitoriana är en liten tomt på ca. 0,9 med upp till 130 år gamla vinstockar.

Vinodlingens läge: Nord och Syd (formad som ett halvt rör) Planteringstäthet: 4500 vinstockar per. hektar, druvsorter: de flesta Mencía med Bastardo (Trousseau), Garnacha Tintorera (Alicante Bouschet), Doña Blanca och Palomino

Vinifieringen sker genom jäsning i hela klassen och en maceration på 30-60 dagar, innan vinet slutligen lagras i gamla fat på både 225 och 500 liter i 12 månader och tappas utan klargöring eller filtrering.

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.